HONDA CB1000R

ПРЕДСТАВЯНЕ НА МОДЕЛА

ново
2018 HONDA CB1000R

Най-обичаният sports-naked модел на Honda: CB1000R е възроден, и от 2018 ще може да бъде закупен от феновете на модерния минималистичен стил на кафе-рейсърите. Мощността на реновирания четири цилиндров двигател е увеличена с 15kW, с подобрен въртящ момент и електронно подаване на газта. Работните режими дават възможност на избор на мощност, моторна спирачка и контрол на въртящия момент.  Новата рама, Showa окачване и високоефективната спирачна система постигат впечатляващ резултат. Версията “CB1000R+” е с широка гама фабрично монтирани аксесоари.

Съвременните мотоциклети се развиват заедно с новите технологии, дизайн, и очакванията на феновете. Важно е какво ти дават, как изглеждат, и разбира се: как те карат да се чувстваш! Конструкторите и дизайнерите на Honda никога не са се страхували от експериментите и от предизвикателствата, от иновациите и от авангардните решения. И резултатът на тези общи усилия е пред вас: новият CB1000R. 

CB1000R ви разграничава от скучната и сива потребителска маса, отправя нови предизвикателства и създава стандарти. Мотоциклет, различен от всичко създадено до сега: Sport Naked-Streetfighter. Ретро-индустриален минимализъм, комбинацията от ‘RR’ и  ‘Neo Sports Café’. Резултатът е уникална идентичност, перфектно дозирана комбинация от Sport Naked и Café Racer: компактен, мускулест, класически, високотехнологичен, емоционален и стилен!

 

Разход на гориво:  17.2km/L (WMTC) 

 

Освен увеличената с 16% мощност на двигателя при 10,000rpm, и 5% имаме и увеличаване на въртящия момент при работа на средни обороти, по-„къси” предавки на скоростите с 4%, както и по-добро ускорение. Впечатляващото е, че при управление на първите три предавки , при скорост до 130km/h CB1000R набира по-добре и от CBR1000RR. Новият плъзгащ съединител дава допълнителна увереност и контрол над машината.

 

Електронното подаване на газ ( Throttle By Wire  - TBW) е с три предварително настроени режима плюс персонализираните USER настройки. Мощност (Power  - P), моторна спирачка (Engine Brake - EB) и избираем контрол на сцеплението и на въртящия момент (Honda Selectable Torque Control  - HSTC) се комбинират и адаптират, осигурявайки перфектното управление и контрол, в зависимост от уменията и опита на водача, пътните и атмосферни условия. Режимите на двигателя дават възможност за пълен комфорт, сигурност и надеждност.

 

RAIN (дъжд) режим: минимална мощност на двигателя Р, средна моторна спирачка EB, и максимално сцепление HSTC. По-ниските нива на мощност и въртящ момент са фокусирани на първите три предавки.

 

STANDARD (стандартен) режим: средни настройки на P, HSTC и EB. По-малка мощност при първа и втора предавка, със стойности, близки до режим SPORT, но с намален въртящ момент и подаване на газ. Минимално приплъзване на задната гума, не допуска предната гума да се „отлепи” от пътната настилка. 

SPORT висока Р и ниски EB и HSTC, за да се постигне 100% мощност и на 6-те предавки, максимален въртящ момент и минимално използване на HSTC.

При режим USER водачът избира и настройва всеки от параметрите, и ги запазва за бъдещо ползване.  

Изключително полезна е информацията в дясната горна част на таблото - индикатора, показващ предавката, и променящ цвета от бял в жълт-кехлибар-розов при достигане на обороти, различни от предварително зададените от водача настройки, както и в ECO индикатора.

 

CB1000R през 2018 е олекотен с 12kg, оптимизирайки съотношението тегло/мощност с 20%. Още по-компактен, с подобрена и релаксираща позиция на водача. Новата рама е със стоманена моно ключица,
със самостоятелно действащ преден амортисьор с голямо бутало (Showa Separate Function Fr Fork Big Piston - SFF-BP USD),
и регулируем заден моно амортисьор Showa. Двуканален ABS, с преден двоен, и заден единичен спирачен диск.  

 

Mr S. Uchida, Large Project Leader (LPL) 18YM CB1000R: 

 “Ние от Honda сме устремени към нови хоризонти, покоряване на нови върхове, и приемане на нови предизвикателства. Новият CB1000R е световно постижение, и е насочено към клиентите, които не се интересуват само от това, колко бърз е дадения мотоциклет.
Освен чист адреналин предлагаме страст и емоции,незабравими преживявания с всеки един километър, изминат от вашия  CB1000R.
Удоволствието е несравнимо: да събираш овациите когато го караш в града или сред природата, когато го показваш на приятели, дори и когато просто си го държиш в гаража!”

 

Оригинални аксесоари за CB1000R:

Версията ‘CB1000R+’ ще бъде предлагана с широка гама фабрично монтирани  аксесоари, включващи
ръкохватки с подгрев, ролбар преден калник, протектори, ветроупорно стъкло с алуминиеви крепителни елементи,
решетка за радиатор с логото на CB1000R, куик-шифтър и др.

 • Куик-шифтър
 • Ръкохватки с подгрев
 • ACC букса
 • Визьор
 • Спортна седалка
 • Преден декоративен алуминиев щит
 • Алуминиева задна стойка
 • Седалка за водач и пасажер алкантара
 • Декоративно капаче на джантата
 • Протектор двигател
 • Протектор резервоар
 • Чанта за резервоар
 • Чанта задна

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

Технически характеристики: 

Двигател: Редови, 4-цилиндров, с течно охлаждане DOHC, по 4 Клапани на цилиндър  

Работен обем на двигателя (cm³): 998cc

Диаметър и ход на буталото: 75mm x 56.5mm 

Степен на сгъстяване: 11.6:1

Мощност: 107kW @ 10,500rpm

Въртящ момент: 104Nm @ 8,250rpm

Подаване на гориво: Програмируем горивен инжекцион PGM-FI 

Резервоар: 16.2l

Разход на гориво: 17.2 km/l

Съединител: Мокър, многодисков 

Трансмисия: 6-степенна

Крайна предавка: Верига

Вредни емисии CO2140g/km

Окачване: 
 • Предно: Showa SFF-BP USD (аксиален ход 120 мм)
 • Задно: Showa моношок (аксиален ход 131 мм)

 

Спирачна система: 

Двуканален ABS

Предна: 310mm двоен диск

Задна: 256mm диск 

Гуми: 

Предна джанта: Алуминиева

Задна джанта: Алуминиева

Предна гума: 120/70 ZR17

Задна гума: 190/55 ZR17

Инструментално табло, светлини: 

LCD, Фар: LED, Стоп-светлини и заден габарит: LED

Рама: 

Стоманена моно ключица

Габарити (LxWxH): 2120mm x 789mm x 1050mm

Междуосие: 1455mm

Кастър ъгъл: 25 градуса

Ход: 100mm

Височина на седалката: 830mm

Клиърънс: 135mm

Сухо тегло: 212kg/213 kg за версия R+

Електрическа система: 

Стартер: Електрически

Акумулаторна батерия: 12V / 8.6AH

CB1000RA
от 26990.00 лв.
Цена с ДДС
CB1000RA+
от 29990.00 лв.
Цена с ДДС
гаранция: 
2 години без рестрикции за изминати километри

Брошура